Bekostigingswijzer preventie in de geboortezorg

16 oktober 2024

In deze bekostigingswijzer vind je een overzicht van preventieve zorg en ondersteuning voor (aanstaande) ouders die bekostigd worden vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw) of de Wet publieke gezondheid (Wpg). Het gaat om landelijk beschikbare activiteiten van preconceptie tot en met de kraamperiode.

Per activiteit biedt de bekostigingswijzer gedetailleerde informatie over het doel, de aanbieders, de inkoop, de vergoeding en, indien van toepassing, het eigen risico. Met deze informatie kunnen zorgverleners hun cliënten beter begeleiden in het navigeren door de beschikbare preventieve zorg en de bijbehorende kosten.

Bezoek de bekostigingswijzer via Kennisnet Geboortezorg en ontdek hoe je jouw cliënten kunt ondersteunen bij het maken van de juiste keuzes rondom preventieve zorg.


Lees ook

21 oktober 2024
CPZ algemeen nieuws

Voorlichtingscampagne vitamine K

Op 21 oktober is de voorlichtingscampagne gestart over het gebruik van vitamine K bij pasgeboren baby's. Deze campagne richt zich...
17 oktober 2024
Kansrijke Start

Conferentie Kansrijke Start – Samen maken wij het verschil

De conferentie Kansrijke Start - Samen maken we het verschil op 9 oktober 2024 begon op een inspirerende noot met...
2 oktober 2024
Preventie

In 3 stappen verwijzen naar stoppen-met-rokenhulp? Gebruik het VBA+!

Aanstaande ouders willen vaak wel stoppen met roken, maar weten niet altijd hoe. Tegelijkertijd kan het voor zorgverleners lastig zijn...