In de spotlight: Werkgroep CenteringZorg op kennisnetgeboortezorg.nl

12 september 2024

Kennisnetgeboortezorg.nl is het interactieve platform waar zorgprofessionals uit de geboortezorg en jeugdgezondheidszorg samenwerken, kennis delen en documenten uitwisselen. Het interactieve platform telt meer dan 7000 deelnemers en biedt de mogelijkheid om gratis nieuwe online werkgroepen te starten of aan te sluiten bij bestaande werkgroepen zoals de werkgroep CenteringZorg, voor centering-getrainde professionals. Dit is, met maar liefst 1017 leden, de grootste werkgroep, opgericht in oktober 2015.

Uitdagingen en successen delen

De werkgroep CenteringZorg biedt een platform aan zorgverleners die CenteringZorg aanbieden. Professionals kunnen hier kennis en ervaringen delen over CenteringZwangerschap en CenteringOuderschap.

Katja van Groesen, voorzitter van Stichting Centering en voormalig verloskundige: “Professionals die CenteringZorg aanbieden, zijn vaak heel gedreven. Ze merken dat deze vorm van zorg beter aansluit bij de behoeften van hun cliënten. Tegelijkertijd brengt het implementeren van prenatale en postnatale groepszorg uitdagingen met zich mee. Het is een grote verandering, zowel voor de zorgverleners zelf als voor hun organisatie. De online werkgroep op kennisnetgeboortezorg biedt centering getrainde professionals de mogelijkheid om met elkaar in contact te komen en informatie en kennis uit te wisselen”

Ondersteuning en samenwerking

In de werkgroep kunnen zorgverleners ook terecht met vragen over het implementeren en uitvoeren van CenteringZorg. Denk bijvoorbeeld aan het uitwisselen van ervaringen over het succesvol werven van deelnemers voor de Centering bijeenkomsten, het plannen van bijeenkomsten, het combineren van medische zorg binnen groepssessies, en het toepassen van specifieke werkvormen. “Binnen de werkgroep kunnen professionals al dit soort praktische vragen voorleggen aan collega’s die al ervaring hebben met CenteringZorg,” aldus Van Groesen.

Stichting Centering wil de komende tijd de dialoog met de werkgroepleden op kennisnetgeboortezorg.nl verder versterken. “Samen weet je meer. Door onderling kennis uit te wisselen, kunnen we CenteringZorg verder verbeteren en verankeren in de geboortezorg en jeugdgezondheidszorg.”

Word ook lid van de werkgroep CenteringZorg

Ben jij ook centering-getraind maar nog geen lid van de werkgroep? Sluit je dan aan bij de werkgroep CenteringZorg op kennisnetgeboortezorg.nl! De werkgroep biedt je een waardevol netwerk van zorgverleners die dezelfde uitdagingen en successen ervaren.

Nog geen lid? Meld je aan bij kennisnetgeboortezorg.nl

Ben je nog geen deelnemer van kennisnetgeboortezorg.nl? Schrijf je dan nu eenmalig in via deze link en word onderdeel van een groeiende community van zorgprofessionals die samen werken aan betere zorg! Alle deelnemers van het online platform kunnen gratis hun eigen werkgroepen starten en online samenwerken, kennis delen en documenten uitwisselen met zorgprofessionals. Na het aanvragen van een nieuwe online werkgroep kun je zorgprofessionals in je eigen regio uitnodigen ook deel te nemen.

Kennisnetgeboortezorg.nl bestaat uit twee delen. Het biedt geboortezorgprofessionals zowel toegang tot actuele informatie en hulpmiddelen als de mogelijkheid om samen te werken in interactieve online werkgroepen. Kennisnetgeboortezorg wordt gefaciliteerd door het College Perinatale Zorg. Heb je vragen? Stuur een mail naar communicatie@collegepz.nl


Lees ook

17 oktober 2024
CPZ algemeen nieuws

Nieuw op Kennisnet: Kerncijfers geboortezorg

Wist je dat er in augustus 2024 14.828 kinderen geboren zijn? Of dat er in 2021 een piek te zien...
20 september 2024
CPZ algemeen nieuws

Prinsjesdag 2024 en de begroting VWS 2025

Op dinsdag 17 september 2024 bood minister Eelco Heinen van Financiën de Miljoenennota en de Rijksbegroting aan de Tweede Kamer...
10 september 2024
CPZ algemeen nieuws

Handreiking medisch beroepsgeheim

De handreiking biedt geboortezorgprofessionals een eerste hulpmiddel om het medisch beroepsgeheim te benaderen bij gegevensuitwisseling. Het document richt zich op...