Intervisie toolkit: Samen vormgeven aan integrale geboortezorg

22 maart 2023

Leren van wat goed gaat door multidisciplinaire intervisie met cliënten

Met de intervisie toolkit, eindproduct van de SWING-studie van Amsterdam UMC, kunnen zorgverleners zelf aan de slag met een multidisciplinaire leer- en verbetergroep. Doel is op systematische wijze kwaliteistverbeteringen te realiseren binnen je VSV.

In intervisie- en themabijeenkomsten reflecteren zorgverleners, cliënten en onderzoekers op casussen en ervaringen uit de alledaagse zorgpraktijk, om te leren van en met elkaar en gezamenlijk verdere aanbevelingen en verbeteracties vorm te geven.

Intervisie kost weliswaar tijd en geld maar het levert ook veel op! Denk aan: bewuster handelen, keuzes maken en samenwerken, leren van en met elkaar en meer werkplezier. Het is dan ook niet alleen nuttig maar vooral ook erg leuk! En een belangrijke investering in de geboortezorg van nu en in de toekomst.

Wat biedt de Intervisie Toolkit allemaal?

In deze toolkit vind je informatie, voorbeelden en hulpmiddelen om zelf aan de slag te gaan met je collega’s en cliënten.

  1. Uitleg over achtergrond en doel van de SWING-studie, over de aanpak en natuurlijk ook over de opbrengsten van intervisie voor de geboortezorg.
  2. Praktische, printbare praktijkkaarten die je van A tot Z door het intervisieproces helpen; van het samenbrengen van de groep tot het voeren van het gesprek zelf met behulp van deze praatplaat.

Veel succes met jullie eigen multidisciplinaire leer- en verbetergroep!


Lees ook

2 juli 2024
Cliëntparticipatie

Strong Babies reikt Jonge Onderzoekers beurs uit voor gelijke kansen in de geboortezorg

Komend najaar 2024 reikt Strong Babies de Jonge Onderzoekers beurs uit voor onderzoek gericht op het bestrijden van kansongelijkheid in...
3 juni 2024
Cliëntparticipatie

Aanvraag nieuw advies Vitamine K

Staatssecretaris Van Ooijen heeft de Gezondheidsraad gevraagd opnieuw te bezien wat de beste toedieningsvorm zou zijn van vitamine K bij...
7 mei 2024
Kwaliteit

Aanleveren indicatoren 2022/2024, hoe nu verder?

Zoals eerder aangekondigd, gaat Perined in de toekomst aansluiten bij de gegevensuitwisseling zoals die nu gerealiseerd wordt in de verschillende...