LPZ PICU dashboard is live!

23 september 2024

De afgelopen periode hebben de NVK (Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde) en het LNAZ (Landelijk Netwerk Acute Zorg) samen met de 7 PICU (Pediatric Intensive Care Unit) centra in Nederland gewerkt aan het inzichtelijk maken van de beschikbare PICU capaciteit binnen het LPZ dashboard (Landelijk Platform Zorgcoördinatie). Het LPZ maakt de beschikbare capaciteit van verschillende afdelingen in ziekenhuizen in Nederland inzichtelijk voor andere LPZ-gebruikers. Het LPZ PICU dashboard is vanaf deze week volledig live en vervangt de website ICkindzoektbed.

Inzicht in landelijk beschikbare PICU capaciteit

Met de overgang naar LPZ is er voor de ziekenhuizen een duurzame oplossing gevonden voor inzage in de beschikbare capaciteit waardoor er zo min mogelijk tijd verloren gaat in het zoeken naar een juiste plek voor het kritiek zieke kind dat intensieve zorg nodig heeft. Hiermee is de volgende stap gezet in de aansluiting van de kindergeneeskunde op het LPZ. Eerder dit jaar werd ook de beschikbare NICU (Neonatale Intensive Care Unit) capaciteit al toegevoegd aan het LPZ dashboard. In het najaar van 2024 wordt gestart met de volgende fase: de aansluiting van de neonatologie en kinderafdelingen van alle ziekenhuizen.

Nieuwsgierig naar het gebruik van LPZ? Neem gerust contact op met de supportafdeling (support@lpz.nu) of neem een kijkje op de LPZ-kennisbank. Een korte video met uitleg vind je hier.


Lees ook

3 mei 2024
Capaciteit & toegankelijkheid

Cliëntenonderzoek naar tekorten aan zorgverleners in de geboortezorg: help je mee?

Inmiddels is het onderzoek gesloten. Het was tot 26 mei mogelijk om deel te nemen. Het is al langere tijd...
7 april 2024
Capaciteit & toegankelijkheid

LPZ NICU dashboard is Live!

De afgelopen periode hebben de NVK (Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde) en het LNAZ (Landelijk Netwerk Acute Zorg) samen met de 9...
20 maart 2024
Capaciteit & toegankelijkheid

Webinar triage in de geboortezorg terugkijken

Dinsdagmiddag 19 maart organiseerde het CPZ een webinar over het thema triage in de geboortezorg. Wat is triage nu precies...